Bewegen Op Verwijzing

Met een nieuw jaar komen ook de goede voornemens. Meer bewegen en minder stilzitten is daar vaak één van. Meer willen bewegen is echter één ding, het ook effectief doén een ander. Soms is een klein duwtje in de rug nodig om in actie te schieten. Bewegen Op Verwijzing (BOV) helpt mensen op weg naar een actieve(re) levensstijl. Het project, dat gecoördineerd wordt door het Vlaams Institituut Gezond Leven vzw, is bedoeld voor iedereen die moeilijk in beweging komt én blijft.

Met een verwijsbrief van je huisarts of andere zorgverlener (kinesist, psycholoog, diëtist, maatschappelijk werker, verpeegkundige…) kan je terecht bij een professionele Bewegen Op Verwijzing-coach in jouw buurt aan een erg laag tarief. Deze coach zorgt voor professionele begeleiding en een beweegplan op maat. De coach motiveert, ondersteunt en helpt waar nodig. Daarna is het aan de patiënt om te gaan bewegen.

Geïnteresseerd? Vraag er zeker naar tijdens je consultatie in de praktijk. Meer info hierover kan je ook terugvinden op volgende website:

https://www.gezondleven.be/projecten/bewegen-op-verwijzing